Doorgaan naar content

Dé groothandel voor vloeren

YEPP heeft al meer dan 50 jaar ervaring in de houtsector. We zijn gegroeid uit de parketafdeling van Houthandel Wouters NV die, na verschillende jaren actief geweest te zijn in de parketbranche, een sterke knowhow ontwikkeld had aangaande het totale productieproces van vers hout tot eindproduct.

In 2005 werd er besloten om de gewone houthandelactiviteiten af te stoten en sindsdien werken we onder de naam YEPP. We concentreren ons sindsdien volledig op de productie en de distributie van houten parketvloeren, laminaat, vinyl en toebehoren. Sinds de eerste dag streefden we naar een totaalconcept. We leveren niet alleen de vloer maar ook alle toebehoren voor plaatsing en afwerking.

Your Ecological Parquetry Partner (YEPP) is de voorbije jaren dan ook uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de Belgische parketmarkt. De combinatie van snelle levertijden, zelfs naar de buurlanden, met een zeer uitgebreid gamma vormt de sleutel tot het succes. Ook onze technische (tot op de werf) en commerciële ondersteuning wordt ten zeerste gesmaakt.

De komende jaren willen we naast het gamma, ook nog meer investeren in het informatieve luik. Want het aantal mogelijkheden in vloeropbouw en vooral afwerking was nog nooit zo groot. Hoe groter de keuze, hoe belangrijker het is te helpen met de juiste keuze. De vakman kan zodoende ondersteund worden met degelijk marketingmateriaal zoals brochures, websites, staalborden en zelfs met de inrichting van zijn toonzaal. Vaklui zonder eigen toonzaal kunnen, indien gewenst, zelfs met hun klanten naar de toonzaal van YEPP komen alwaar ze het volledige assortiment ter hunner beschikking hebben.

Voor de vakman

Wij richten ons uitsluitend tot de vakman en beleveren dus geen particulieren. De professional kan bij ons met elke werf en elke vraag terecht, ongeacht of die 10 of 1.000m² groot is. Ook met speciale aanvragen ben je aan het juiste adres, het is niet omdat het niet standaard in onze cataloog zit dat we het niet kunnen leveren! Meer dan 15.000m² overdekte opslagloodsen maken het mogelijk door onszelf gedroogd hout en ook een zeer ruim aanbod van vloeren en toebehoren aan te bieden. 

Milieubewust

YEPP NV is zich ten zeerste bewust van de noodzaak van duurzaam beheer van haar grondstoffen.

Wij willen dan ook het gebruik van PEFC gecertificeerde goederen stimuleren, waardoor wij de klant de garantie kunnen bieden dat de goederen hun oorsprong vinden in duurzaam beheerde bossen waar ongeoorloofde kap uitgesloten is en herbebossing gestimuleerd wordt.

Goed bosbeheer en verantwoorde houtoogst zorgen immers voor een eindeloze houtproductie, waardoor de ecologische duurzaamheid intact blijft en hout ook voor de volgende generaties in overvloed beschikbaar blijft.

Actief op zoek gaan naar gecertificeerde bronnen om ons aanbod zo uitgebreid mogelijk te maken is dan ook een kerntaak.

Wij houden ons steeds ter beschikking om de klanten alle informatie te verstrekken die het gebruik van gecertificeerd hout ten goede komt.

De directie van YEPP nv verbindt er zich toe de procedures betreffende PEFC na te leven en toe te zien op de correcte toepassing van de regels.

Betrouwbare partners

Wij kiezen reeds sedert vele jaren voor betrouwbare en innovatieve partners. Dankzij wekelijkse leveringen en aanzienlijke voorraden kunnen we snel en efficiënt onze klanten over heel de Benelux beleveren. Bovendien zijn hun producten van topkwaliteit, wat onontbeerlijk is voor de professionele klant die liever geen tijd verliest met het oplossen van problemen. Dat zijn de criteria op basis waarvan wij eveneens onze andere (grote en kleine) leveranciers selecteren. 

Professionals zijn welkom om onze vloeren te ontdekken in onze showroom!